Scouts | 12 – 15 jaar

Wij zijn de scouts!

De Scouts zijn jongens en meiden van 12 t/m 15 jaar, we draaien elke zaterdag van 14:00 tot 16:00. Bij de Scouts gaat het vooral om zelfstandig leren zijn. Naast de programma’s welke de leiding bedenkt, hebben de Scouts ook 1x per maand een zaterdag waarop ze zelf mogen weten wat ze doen! 
Onze Scouts draaien in zogenoemde patrouilles, een vaste groep kinderen welke altijd samenwerken. Deze groepen zijn ingedeeld naar leeftijd, de jongere Scouts krijgen nog veel begeleiding de oudere moeten steeds meer zelf hun plan trekken. Op deze manier blijven terugkerende programma thema’s elke keer weer een uitdaging!

Naast ons wekelijkse programma hebben wij ook nog 2 weekenden en één kamp per seizoen. Vroeg in het seizoen hebben we altijd ons installatieweekend, de nieuwe Scouts worden dan geïnstalleerd. Dit weekend duurt altijd 2 nachten en tijdens dit weekend zullen de Scouts zichzelf moeten bewijzen op het gebied van koken, tochttechnieken e.d. In het voorjaar wordt hier nog een schepje bovenop gedaan, dan is het R.S.W., dit zijn de regionale scouting wedstrijden. Uit alle scoutinggroepen uit de regio komen de Scouts bij elkaar om een weekend lang te strijden voor de eerste plaats. Hiervoor worden ze overal op beoordeeld; van spellen, tocht en koken tot het opbouwen van hun eigen tent en keuken. 

Daarnaast gaan we met de scouts ook elk jaar op zomerkamp. Dit is de eerste week van de basisschoolvakantie. Deze week slapen de scouts in tenten en koken ze in een zelf gepionierde keuken. Elk jaar staat er bij het kamp een thema centraal (rode draad); zo hebben we bijvoorbeeld kampen gehad met de thema’s: Europa, Wie is de Mol?, Relax en Crazy 88.

Voor Wie

Gemengd van 12 tot 15 jaar.

Tijden

Zaterdag van 14:00 tot 16:00

Nieuwsgierig

Laat het weten en kom eens kijken!

Wat staat er de komende tijd op het programma

Afmelden

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je een keertje niet kan, geen enkel probleem, wij willen het alleen wel graag weten. In verband met inkopen en plannen weten wij dit graag zo snel mogelijk en uiterlijk de woensdag voorafgaand. Hiermee voorkomen we het maken van onnodige kosten.

De leiding van de scouts

Iedere zaterdag, ieder weekendje en ieder zomerkamp staan ze voor de Scouts klaar. De scoutsleiding zorgt ervoor dat de Scouts iedere week weer uitgedaagd worden, want Scouting laat je uitdagen! 

Onze socials

Neem contact op met de scoutsleiding

De leiding van de Scouts is zowel per e-mail als telefonisch te bereiken. De leiding is per voorkeur te bereiken per e-mail of via het contactformulier. In geval van nood is de leiding ook telefonisch te bereiken, de contactpersoon van de Scouts is: 

Peter Kuijs | 06 – 246 151 20

De leiding van de Scouts is zowel per e-mail als telefonisch te bereiken. De leiding is per voorkeur te bereiken per e-mail of via het contactformulier. In geval van nood is de leiding ook telefonisch te bereiken, de contactpersoon van de Scouts is: 

U dient hiervoor ingelogd te zijn.