Een wereld vol

avontuur! uitdaging!

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Het Scouting avontuur gaat verder bij de Explorers. Je kan altijd eerst drie keer gratis meedoen voordat je een scout wordt!

Over de Explorers

Wij zijn de Explorers van scouting Garcia Moreno, we zijn in de leeftijd van 15 tot 18 jaar.

We draaien op zaterdag tussen 2 en 4 uur en één keer per maand op vrijdagavond, dat doen we op de laatste vrijdag van de maand. We zijn uiteraard oud en wijs genoeg om zelf te bepalen wat we doen, ons programma bedenken we dan ook helemaal zelf. Een kleine greep uit onze activiteiten: Voetballen, zwemmen, begeleiden van andere speltakken, koken, torens bouwen, filmavond, pokertoernooitjes en ga zo maar door! We hebben geen leiding op de scouting maar wel 3 begeleiders die ons een beetje proberen te helpen met het maken van programma’s.

We mogen bijna alles zelf bepalen maar we hebben wel een paar regels:

  • Geen alcohol onder de 18
  • GSM is toegestaan maar we gaan hier niet hele middagen mee doorbrengen
  • Als we op vrijdagavond draaien dan worden de jongste Explorers altijd thuisgebracht door de oudste!
Previous slide
Next slide

Programma

De explorers stellen samen met de begeleiding stelt voor een langere periode het programma samen, op dit programma staat precies wat we gaan doen. Mochten tijden en locatie afwijken staat dit er uiteraard ook bij.

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je een keertje niet kan, geen enkel probleem, wij willen het alleen wel graag weten. Dit kan je aangeven via de Scouting App. In verband met inkopen en plannen weten wij dit graag zo snel mogelijk en uiterlijk de woensdag voorafgaand. Hiermee voorkomen we het maken van onnodige kosten.

Momenteel zijn er geen programma's beschikbaar.

Scouting insignes

Bij de explorers is het programma opgebouwd aan een achttal activiteitengebieden, namelijk: uitdagende scouting technieken, expressie, sport & spel, buitenleven, internationaal, samenleving, identiteit en veilig & gezond. Aan deze activiteitengebieden zijn insignes gekoppeld. Meerdere keren per jaar is het scoutingspel aangepast op een insigne. Na het programma krijgt het kind een sticker die in het Scouting Paspoort geplakt kan worden. Meer over de insignes en Scouting Paspoort vind je hier.

Begeleiding

Iedere zaterdag, ieder weekendje en ieder zomerkamp staan ze voor de explorers klaar. De explorerbegeleiding zorgt ervoor dat de explorers iedere week weer uitgedaagd worden, want Scouting laat je uitdagen!

Contact

Scouting Garcia Moreno
Nieuwkuijksestraat 92a
5253 AJ Nieuwkuijk
info@scoutingnieuwkuijk.nl

Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.