Een wereld vol

avontuur! uitdaging!

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Het Scouting avontuur begint bij de Bevers. Je kan altijd eerst drie keer gratis meedoen voordat je een scout wordt!

Over de Bevers

Wij zijn jongens en meisjes van 5, 6, en 7 jaar oud. Elke zaterdag tussen 14:00u en 16:00u komen wij naar de scouting om met elkaar te spelen. Zo gaan we als het lekker weer is weleens lekker naar het bos om hutten te bouwen en verstoppertje te spelen. Maar we doen buiten nog veel stoerdere dingen hoor, mag jij van je papa en mama zelf brood bakken? En mag dat dan ook boven een echt kampvuur?

Als het ’s winters wat kouder wordt dan gaan we binnen leuke dingen doen, zoals bijvoorbeeld onszelf heel mooi verkleden en schminken. Of wat dacht je van het maken van een levend ganzenbord, hierbij ben je zelf de pion! Ook blijven we elk jaar 1 nachtje op de blokhut slapen en meestal komen we dan in een spannend verhaal terecht. In de eerste week van de zomervakantie gaan we met alle andere kinderen op zomerkamp, wij blijven dan 4 dagen!

 

 

Previous slide
Next slide

Programma

De leiding stelt voor een langere periode het programma samen, op dit programma staat precies wat we gaan doen. Mochten tijden en locatie afwijken staat dit er uiteraard ook bij.

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je een keertje niet kan, geen enkel probleem, wij willen het alleen wel graag weten. Dit kan je aangeven via de Scouting App. In verband met inkopen en plannen weten wij dit graag zo snel mogelijk en uiterlijk de woensdag voorafgaand. Hiermee voorkomen we het maken van onnodige kosten.

Momenteel zijn er geen programma's beschikbaar.

Scouting insignes

Bij de Bevers is het programma opgebouwd aan een achttal activiteitengebieden, namelijk: uitdagende scouting technieken, expressie, sport & spel, buitenleven, internationaal, samenleving, identiteit en veilig & gezond. Aan deze activiteitengebieden zijn insignes gekoppeld. Meerdere keren per jaar is het scoutingspel aangepast op een insigne. Na het programma krijgt het kind een sticker die in het Scouting Paspoort geplakt kan worden. Meer over de insignes en Scouting Paspoort vind je hier.

Leiding

Iedere zaterdag, ieder weekendje en ieder zomerkamp staan ze voor de bevers klaar. De beverleiding zorgt ervoor dat de bevers iedere week weer uitgedaagd worden, want Scouting laat je uitdagen!

Contact

Scouting Garcia Moreno
Nieuwkuijksestraat 92a
5253 AJ Nieuwkuijk
info@scoutingnieuwkuijk.nl

Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.